Міненерго й “Укренерго” спростували фейки про введення графіків відключень світла

Міністерство енергетики спростувало інформацію про нібито введення у травні графіків обмежень постачання електроенергії побутовим споживачам.
Про це йдеться у заяві Міненерго.
"Останніми днями у деяких ЗМІ шириться недостовірна інформація про нібито введення у травні графіків обмежень постачання електроенергії побутовим споживачам.
Міністерство енергетики України офіційно заявляє: ця інформація не відповідає дійсності! Введення жодних графіків обмежень постачання електроенергії не планується", – підкреслили в міністерстві.

"Майже три місяці, незважаючи на терор ворога і обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури, енергосистема працює, повністю забезпечуючи споживання.
Завдяки злагодженій роботі усіх видів генерації вдалося скасувати обмеження постачання електроенергії споживачам", – заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, зараз триває активна підготовка енергосистеми до нового опалювального сезону.
"Зокрема, Міністерством енергетики спільно з усіма енергетичним компаніями країни, що генерують, передають та розподіляють електроенергію, складено оптимізований графік ремонтів.
Наразі відключення споживачів від електропостачання можуть відбуватися виключно внаслідок пошкодження російськими окупантами об’єктів генерації і мережевої інфраструктури", – йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" також заявили, що наразі підстав говорити про запровадження графіків відключень немає.
"В соцмережах нова, поки невелика, хвиля бажаючих поманіпулювати та чутливій темі електропостачання. Окремі телеграм-канали вирішили зробити фейкове повідомлення про придумані ними графіки відключень світла, які начебто можна буде побачити, підписавшись на їхній канал.
Для створення видимості достовірності називають нашу компанію. І навіть вже вигадали дату початку начебто відключень. Це все брехня. Захиститися від пройдисвітів дуже просто – споживати інформацію виключно з перевірених джерел", – йдеться у позиції держкомпанії.

В "Укренерго" нагадали, що актуальну інформацію про стан в енергосистемі наразі публікують тричі на тиждень – якщо не трапляється надзвичайних подій.

Ще новини

Leave a Comment